Velmi zralé ananasy okrájíme od slupky a vykrojíme i tuhý střed. Měsíčky ananasu nakrájíme na malé kostičky nebo na tenké plátky. Připravíme si cukrový roztok z části vody a veškerého cukru. Ještě horkým roztokem přelijeme ananas. Nastrouháme kůru z citrónu (bez bílé části slupky) a vymačkáme jej bez pecek do rmutu. Dolijeme zbytek vody a přidáme živnou sůl. Po vychladnutí přidáme vzklíčené kvasinky druhu bayanus. Se rmutem během kvašení pravidelně mícháme. Jakmile proběhne bouřlivé kvašení přecedíme víno přes sítko a necháme jej čistit. Dle potřeby a chuti přidáme cukr na doslazení. Po opětovném stočení z kalů a vyčištění necháme zrát v demižonu pod kvasnou zátkou alespoň půl roku. Výsledkem je 9l polosladkého vína.