Víno z červeného rybízu


Recept pro 15l demižon
červený rybíz
kg

(rybízová šťáva)
l

voda
l

cukr
kg

kvasinky druhu cerevisiae

výživa pro kvasinky


recept na litrový demižon

Recept ke stažení v PDF



Pozor, uvedené poměry se můžou lišit v závislosti na zralosti či odrůdě rybízu! Rybíz pomačkáme a vylisujeme nebo jej včetně třapin odšťavníme v mlýnku tuti fruti případně v odšťavňovači. Šťávu naředíme částí vody a dolijeme cukrovým roztokem ze zbytku vody a veškerého cukru z receptu. Přidáme výživu pro kvasinky a předem namnožené kvasinky. Víno po bouřlivém kvašení přecedíme přes jemné sítko nebo necháme prokapat přes jemné plátno. Po několika týdnech jej po usazení kalů opatrně stáhneme a dáme zrát alespoň na půl roku do sklepa. Výsledkem je asi 9 litrů suchého vína.

- nahoru -