Víno z jablečného moštu Bohemia


Recept pro 20l demižon
jablečný mošt bohemia
l

voda
l

cukr
kg

rozinky
g

kvasinky druhu cerevisiae

výživa pro kvasinky


recept na litrový demižon

Recept ke stažení v PDF



Recept je vytvořen pro jablečný mošt "Bohemia". Jablečný mošt důkladně promícháme, nestahujeme z usazenin. Přelijeme do demižonu. Poté do něj přidáme lehce opláchnuté rozinky. Připravíme si cukrový roztok, který po vychladnutí nalijeme do demižonu k moštu. Výživu pro kvasinky důkladně rozpustíme v trošce vody a přilijeme do demižonu. Následně i naboptnané a namnožené kvasinky, které jsme si předem připravili. Po bouřlivém kvašení stočíme do menšího demižonu a následně asi dvakrát stočíme, dokud není víno dokonale čisté. Toto víno se čistí velmi snadno a rychle i bez použití čiřících prostředků (za předpokladu použití kvalitních kvasinek). Vyčištěné následně stočíme do lahví. Jeho chuť se však rozvine až po několika měsících zrání.

- nahoru -