Domácí malinová medovina

Recept pro 15l demižon

kvalitní med
kg

voda
l

maliny
kg


recept na l demižon


Recept ke stažení v PDF


   Kvalitní med rozpustíme ve dvou třetinách vody a začneme pomalu ohřívat. Zapamatujeme si výšku hladiny. Během pomalého ohřívání cca hodinu sbíráme z hladiny pěnu. Medový roztok ale nepřivádíme k varu! Po skončení dolijeme vodou do původního objemu. Jakmile bude roztok vlažný, nalejeme jej spolu se zbylou třetinou vody na maliny do kvasného kbelíku. Maliny nemačkáme. Poté přidáme výživu a namnožené kvasinky. Na začátku kvasíme v kbelíku a denně promícháváme. Po bouřlivém kvašení scedíme do demižonu. Medovinu necháme vyčistit a po dalších cca 2 stočeních, dáme na rok do sklepa zrát. Recept je vytvořen pro kvasinky s tolerancí 14% alk.


     


- nahoru -