Recepty na výrobu domácího vína


  Vyrobit si domácí víno není nic moc těžkého. Kdo však ale začíná, potřebuje do začátků nějakou tu pomoc. Potřebuje se od něčeho odrazit a kromě nějakých základních principů výroby to jsou i recepty. Postupně se snažím tady přidávat všechny mé recepty na různá ovocná vína. I já jsem se u těchto receptů inspiroval v knížkách. Uvedené recepty jsou ale mnou upravené a aktualizuju je na základě dalších každoročních zkušeností.

  Novější recepty už obsahují informace o množství alkoholu, výsledné "sladkosti" vína. Jsou tam i uvedeny konkrétní použité kvasinky, aby víno odpovídalo uvedenému receptu (alkoholu, zbytkovému cukru). Díky kalkulačce si u receptu jednoduše propočítáte jaké množství ovoce potřebujete pro váš demižon. U většiny receptů je i videonávod s postupem výroby (občas se ale může lišit aktualizacemi receptu). Přeju mnoho úspěchů, Tom.




aktualizace receptů 24.10. 2020    


- nahoru -