Angreštové víno


Recept pro 15litrový demižon

zralý angrešt
kg

voda na spaření
l

cukr
g

voda na cukrový roztok
l

cukr na cukrový roztok
kg

kvasinky druhu cerevisiae

výživa pro kvasinky


na litrový demižon


Recept ke stažení v PDF


výroba domácího vína


Zralé bobule angreštu propláchneme, abychom se zbavili případných nečistot. Pokud nejsou příliš tvrdé, pomačkáme je. Zasypeme cukrem a spaříme vodou. Po následném vychladnutí přelijeme do kvasné nádoby a zalijeme roztokem z vody a cukru. V troše vody rozpustíme výživu pro kvasinky, kterou přidáme do demižonu. Vzklíčené kvasinky druhu cerevisiae přidáme do demižonu samostatně. Jakmile proběhne bouřlivé kvašení, scedíme víno z angreštu a necháme jej dále pracovat. Po čase stáhneme víno z kalů. V případě nutnosti použijeme na vyčiření trojkombinaci čiřidel. Po úplném vyčištění plníme do lahví. Výsledkem je 6-7l skvělého vína.




Zápisky z postupu výroby vína:


založeno:
naměřeno °NM:







datum:







datum:







datum:







pozn.: Recept byl vytvořen na základě osobních zkušeností a měření bylo provedeno na ideálně zralém ovoci. Vzhledem k tomu, že každý může sbírat ovoce v různém stupni zralosti a záleží i na odrůdě ovoce, může být výsledné víno chuťově odlišné od mého, podle kterého byl recept vytvořen.


 ↑