Zákvas: vzhledem k tomu, že má bez často problém dobře vykvasit až do konce, opravdu velmi doporučuji použít zákvas z receptu. Je potřeba použít kvasnou nádobu větší o 10% než je recept. Případně o něco změnšit velikost demižonu v kalkulačce. Jablečný mošt, za studena lisovaný a pouze pasterovaný, lze běžně koupit v supermarketech za cenu kolem 110Kč/5l. Mívá však cukernatost 10-11%, proto je potřeba jej dosladit dle receptu. V něm poté 2 - 3 dny před založením vína, necháme dostatečně namnožit kvasinky (stačí jej rozkvasit v pet lahvi s povoleným víčkem).
Květy černého bezu sbíráme ráno a také po dešti. V tuto dobu je na nich nejméně hmyzu. Zpracováváme je co nejdříve po sběru. Cukr zalejeme odpovídajícím množstvím vody z receptu (např. 5kg/5l). Jakmile je cukr rozpuštěný, přilijeme část studené vody z receptu, tak abychom měli roztok vlažný. Celé to pak vlijeme do demižonu, nejlépe však do kvasné nádoby/sudu. Ve zbylé části vody rozpustíme kyselinu citronovou a živnou sůl. Celý objem pak dokonale promícháme. Květy můžeme odstřihnout od stopek, anebo je trháme mezi prsty. Následně je přidáme do kvasné nádoby a důkladně promícháme. Přidáme zákvas nebo namnožené kvasinky. Po týdnu bouřlivého kvašení, kdy jsme denně základ promíchávali, z hladiny sebereme většinu květů. Kdybychom víno scedili, mohli bychom i s odebráním kalů zastavit kvašení. Pokud by docházelo k zřetelnému zastavování kvašení a víno by bylo moc sladké a bez alkoholu, přidáme ještě poloviční dávku výživy kvasinek. Naopak pokud by bylo suché, dosladíme. Jakmile kvašení ustane, stáhneme víno hadičkou přes jemný cedník do menší nádoby. Stáčení po čase zopakujeme, dokud není víno jiskrně čisté. Do lahví dáváme ideálně až za rok, při zakládání nového vína, tak abychom měli jistotu, že se nám v lahvích opětovně nerozkvasí.