Recept je určen pro lesní borůvky, pokud bychom použili zahradní, víno nebude vůbec aromatické. Lesní borůvky můžeme kvasit čerstvé, ale i rozmrazené. V případě rozmrazených je výhoda v lepším uvolnění šťávy. Borůvky probrané od nečistot pomačkáme a zalijeme částí vroucí vody z receptu. Přidáme cukr a důkladně vše promícháme, tak aby se cukr dokonale rozpustil. V troše vody rozpustíme kyselinu citronovou a přilijeme k borůvkám. Následně dolijeme do kvasné nádoby zbytek vody z receptu. Připravíme si 2/3 výživy pro kvasinky a necháme vzklíčit samotné kvasinky. Jakmile jsou připraveny přimícháme je do základu a přidáme výživu. Na začátku kvasíme ideálně v kvasné nádobě. Během kvašení (do vylisování) je nezbytně nutné kvasící borůvky promíchávat. Po několika dnech je scedíme přes cedník a vylisujeme v lisu nebo ručně naběračkou v cedníku. Kvasící víno přelijeme do menšího demižonu a přidáme zbylou část výživy pro kvasinky. Necháme jej dokvasit při pokojové teplotě. Jakmile se usadí kaly opatrně víno stáhneme a dáme zrát na minimálně půl roku do sklepa, ideálně jej necháme zrát přes následující léto. Pokud se víno nečistí použijeme bentonit popř. filtraci. Vzhledem k náročnosti sběru (ceně borůvek), je však lepší vínem neplýtvat při zbytečném častém stáčení nebo čiření a tolerovat případný lehký zákal. Borůvkové víno je silně barvící a proto s ním vždy pracujeme velmi opatrně. Chuťově patří k nejlepším ovocným vínům.