Recept je vytvořen pro jablečný mošt "Bohemia". Jablečný mošt důkladně promícháme, nestahujeme z usazenin. Přelijeme do demižonu. Připravíme si cukrový roztok, který po vychladnutí nalijeme do demižonu k moštu. Výživu pro kvasinky důkladně rozpustíme v trošce vody a přilijeme do demižonu. Následně i naboptnané a namnožené kvasinky, které jsme si předem připravili. Po bouřlivém kvašení stočíme do menšího demižonu a následně asi dvakrát stočíme, dokud není víno dokonale čisté. Toto víno se čistí velmi snadno a rychle i bez použití čiřících prostředků (za předpokladu použití kvalitních kvasinek). Pokud se nechce čistit, můžeme použít bentonit a želatinu. Vyčištěné víno po minimálně půl roce dalšího zrání následně lahvujeme. Kvasinky BS2 pro aromatické odrůdy s tolerancí 14% alk. Výsledné víno je polosuché až polosladké.