Vzhledem k tomu, že maliny dozrávají delší dobu, je vhodné je průběžně sbírat a uchovávat v mrazáku, dokud nebudeme mít dostatečné množství pro výrobu vína. Rozmražené maliny nezaléváme horkou vodou, jelikož by se z nich stala kaše. Do části vody, kterou jsme zahřáli vysypeme cukr a dokonale jej rozpustíme. Následně dolijeme zbytek vody a poté přidáme rozmražené maliny i se šťávou z nich. Maliny v základu jen lehce pomačkáme. Pokud není základ horký, přimícháme živnou sůl rozpuštěnou v troše vody a také dopředu namnožené kvasinky. Během bouřlivého kvašení je potřeba rmut průběžně promíchávat. Jakmile bouřlivé kvašení ustane, víno přecedíme přes cedník a maliny zlehka vymačkáme. Pravděpodobně z nich bude kašovitá směs, proto je dobré ji nechat volně odkapat. Víno dáme čistit do menšího demižonu a jakmile se vyčistí stáhneme jej a necháme alespoň půl roku zrát. Malinové víno bývá kyselejší, ale při větším naředění by se ztratila chuť malin, proto je lepší maliny kombinovat s jinými víny, třeba s jablečným.