Domácí malinová medovina


Recept pro 15litrový demižon

kvalitní med
kg

voda
l

maliny
kg


na litrový demižon


Recept ke stažení v PDF


výroba domácího vína


Kvalitní med rozpustíme ve dvou třetinách vody a začneme pomalu ohřívat. Zapamatujeme si výšku hladiny. Během pomalého ohřívání cca hodinu sbíráme z hladiny pěnu. Medový roztok ale nepřivádíme k varu! Po skončení dolijeme vodou do původního objemu. Jakmile bude roztok vlažný, nalejeme jej spolu se zbylou třetinou vody na maliny do kvasného kbelíku. Maliny nemačkáme. Poté přidáme výživu a namnožené kvasinky. Na začátku kvasíme v kbelíku a denně promícháváme. Po bouřlivém kvašení scedíme do demižonu. Medovinu necháme vyčistit a po dalších cca 2 stočeních, dáme na rok do sklepa zrát. Recept je vytvořen pro kvasinky s tolerancí 14% alk.




Zápisky z postupu výroby vína:


založeno:
naměřeno °NM:







datum:







datum:







datum:







pozn.: Recept byl vytvořen na základě osobních zkušeností a měření bylo provedeno na ideálně zralém ovoci. Vzhledem k tomu, že každý může sbírat ovoce v různém stupni zralosti a záleží i na odrůdě ovoce, může být výsledné víno chuťově odlišné od mého, podle kterého byl recept vytvořen.


 ↑