Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky. Používáme pouze spodní část bez horní listové! Je vhodné ji na pár dní zamrazit, uvolní se z ní při kvašení více šťávy a aroma. Rozmraženou rebarboru zalijeme částí vroucí vody z receptu a přidáme cukr. Promícháváme dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté přimícháme zbylou část vody. Jakmile základ vychladne, přidáme výživu pro kvasinky a dopředu namnožené kvasinky. Z praktických důvodů víno kvasíme v kvasném kbelíku. Během bouřlivého kvašení je totiž potřeba rebarboru pravidelně promíchávat. Po bouřlivém kvašení rebarboru přecedíme přes cedník a zlehka vymačkáme. V této fázi je vhodné přelít víno do menšího demižonu. Odpovídá to cca 1/2 objemu původního kbelíku. Jakmile se víno vyčistí a usedne kal, necháme jej zrát alespoň půl roku ve sklepě. Víno je chuťově výtečné. UPOZORNĚNÍ: výroba rebarborového vína je na vlastní nebezpečí. Rebarbora obsahuje kyselinu šťavelovou, která může způsobit zdravotní potíže.