domácí víno z bezového sirupu IKEA


Recept pro 12litrový demižon

bezový sirup IKEA
l

voda
l

cukr
kg

rozinky
kg

kvasinky druhu cerevisiae

výživa pro kvasinky


na litrový demižon


Recept ke stažení v PDF


výroba domácího vína


Ve vodě rozpustíme cukr a rozmícháme spolu se sirupem. Přidáme rozinky a výživu pro kvasinky. Následně i připravené a namnožené kvasinky. Po bouřlivém kvašení scedíme přes sítko a necháme vyčistit. Jakmile je víno čisté lahvujeme.




Zápisky z postupu výroby vína:


založeno:
naměřeno °NM:







datum:







datum:







datum:







pozn.: Recept byl vytvořen na základě osobních zkušeností a měření bylo provedeno na ideálně zralém ovoci. Vzhledem k tomu, že každý může sbírat ovoce v různém stupni zralosti a záleží i na odrůdě ovoce, může být výsledné víno chuťově odlišné od mého, podle kterého byl recept vytvořen.


 ↑