Pro počáteční kvašení celého ovoce, používáme ideálně kvasný kbelík. A to z praktického důvodu i nutnosti míchání rmutu. Přebrané a očištěné višně jen lehce pomačkáme v kbelíku. Mačkáme opatrně, abychom nepodrtili pecky - višně nevypeckováváme. Stačí pouze narušit dužninu, nesmíme z višní udělat "kaši". Cukr rozpustíme v části vody z receptu (cca 1/3) a ještě horkým roztokem zalijeme višně. Přidáme zbývající vodu z receptu a rozpuštěnou živnou sůl. Jakmile rmut vychladne, přidáme předem namnožené kvasinky. Je opravdu velmi důležité višně během kvašení několikrát denně promíchat, aby nezačaly plesnivět. Višně kvasíme přibližně týden, následně kvasící víno stáhneme do demižonu a višně opatrně vylisujeme nebo vymačkáme přes cedník. Víno necháme kvasit dokud se kvašení nezastaví a zřetelně se neusadí kal. Dřívější stáčení je zbytečné a přicházíme tím o drahocenné víno. Většinou stačí pouze 2 stočení z kalů v rozmezí několika týdnů až měsíců. Vyčištěné víno dáme odpočívat do sklepa. Nejlépe jej necháme projít následujícím létem a lahvujeme až na podzim. Je výtečné jako polosuché, s vyšším alkoholem, ideální na zimní večery.